Fancy Fair dienstenveiling

Op 27 mei heeft de eerste editie van de Fancy Fair bij Scouting Uotha plaatsgevonden. Dit was natuurlijk een groot succes, zoals jullie wel gezien hebben. Er is veel geld opgehaald en er was veel gezelligheid. Tijdens de fair zijn ook verschillende diensten geveild. In dit nieuwsbericht doen een aantal mensen verslag van hun dienst of hoe de dienst bevallen is. 

Veel leesplezier!
 

Taxirit

Op 29 juni na de groepsraad bij Scouting vertrokken naar Den Bosch. Daar ging ik mijn dienst uitvoeren voor Maarten van den Berg. Hij was samen 2 anderen naar de Foute Party geweest en wilde graag thuisgebracht worden (uiteraard omdat de biertjes goed gesmaakt hadden).
Zo gezegd, zo gedaan. Om een uur of half 2 stond ik op de parkeerplaats van de Brabanthallen. Bij het ophalen stonden ze nog lekker te genieten van een frietje. Zelfs bij het ophalen was de sfeer er erg gezellig! In de auto naar Tilburg en daarna naar Waalwijk stond gewoon Q-music op, dus ging de foute muziek vrolijk door. 
Uiteindelijk na 200km en 2u de dienst naar volledig tevredenheid ingewilligd! 

Top ritje, top klanten! 


Laten we maar zeggen dat de kwaliteit van de foto lag, aan mijn rijstijl...

Geschreven door: Ronald Bast, Publicatiedatum: 27 september 2018

 

Workshop Vuurspuwen

Tijdens de dienstenveiling is de workshop vuurspugen binnengehaald om als verjaardagscadeau voor iemand anders te dienen. Oud-leiding Ruud van Gennip, was de gelukkige jarige die de workshop zou krijgen. Echter was het een verrassing voor hem.

Op de dag van de verjaardag zat de tuin vol met de vriendengroep die dit cadeau voor Ruud geregeld hebben. Iedereen was in afwachting van de workshop die ging komen, en Ruud in afwachting van de geit waarvan hij dacht dat zijn vrienden hadden geregeld.
Een workshop vuurspugen had hij niet zien aankomen en was blij verrast dat het cadeau geen geit was. 

Zoals altijd wanneer je speelt met vuur staat veiligheid voorop. En bij vuurspugen moet je eerst leren hoe je de lampenolie moet wegspugen. Om dat te oefenen zijn we begonnen met water. Toen iedereen het water op de juiste manier weg kon spugen, hebben we hetzelfde geprobeerd met de olie maar nog zonder vlam. Na een of twee keer spugen, om te wennen aan het spugen met olie in plaats van water, hebben we de fakkel gepakt en hebben we de eerste wolkjes vuur gespuugd en hebben we allemaal een showtje weggegeven aan de mensen die niet meededen.

Al met al een gezellige middag!

Geschreven door: Dirk van Ingen, Publicatiedatum: 27 september 2018

 

Kinderfeest-arrangement

Kinderfeest-arrangement
De gelukkige winnares was Saar! Zij won deze kavel van de dienstenveiling op de Fancy Fair. Haar wens voor haar 6e verjaardag: een prinsessen & prinsen feest. Dit feestje werd volledig uit handen genomen door prinses Willeke en Mariëlle. Zij draaien hun hand er niet voor om ;-)

Zaterdag 15 september 14 uur. We gingen in vol ornaat (met prinsessenjurken aan) op pad naar het kinderfeestje van Saar. Hier waren al 12 kinderen met mooie jurken en pakken aan :-) Het feest kon beginnen!! Als 1e de kadootjes. Niet zomaar geven. Nee, prinses Saar kreeg een glitterstaafje waarmee zij de ballonnen – met confetti en namen erin - aan het touw kapot kon prikken. De prinses of prins met die naam mocht haar/zijn kadootje aanbieden aan prinses Saar. Netjes lopend over de rode loper naar Saars troon waar zij de kadootjes in ontvangst nam én open maakte. In de zitting van deze troon bleken enveloppen verstopt te zijn. Enveloppen met opdrachten, 12 stuks. En hiermee konden ze bewijzen een echte prinses of prins te zijn.

Veel verschillende opdrachten volgden: 1. opmaken, nagellakken, glittertattoos en stoere tattoos (en niet alleen op de hand/arm maar ook op het gezicht natuurlijk) 2. kroontje knutselen 3. tronendans (geen stoelendans maar een heuse tronendans!) 4. groepsfoto maken 5. rechtop lopen met boek op hoofd 6. lopen over een rechte lijn met hoge hakken of grote stoere laarzen 7. dansen als een prinses/prins zonder dat ballon valt 8. kus de kikker met rode lippenstift of blus de draak met water 9. slapen als doornroosje en verstoppen 10. ren je rot om een chipsketting te maken 11. versieren van sierradendoosje of zwaard 12. schat zoeken met metaaldetector. Voor elk wat wils dus ;-) 

Iedereen had het super goed gedaan! Allemaal enthousiaste en fanatieke kinderen. Blije gezichten, lachen, dansen, veel plezier en lol gehad. Iedereen, inclusief papa en mama van Saar en Willeke en Mariëlle. En alle kinderen waren met vlag en wimpel geslaagd. Dus 12 prinsessen/prinsen kregen een heus diploma. Aan het eind zei een prinsesje spontaan “willen jullie alsjeblieft ook op mijn kinderfeestje komen?” ... en toen “ja ook bij mij” “en bij mij”. En wat vond Saar het leukste? Antwoord: “alles”. Ze kon niet kiezen, ze vond alles fantastisch.

Geschreven door: Mariëlle Arts en Willeke Tax, Publicatiedatum: 27 september 2018

 


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws