Scouts vrijdag kamp Hawaï 🌴🌺🍍🏝️🏖️

Aloha!

Zaterdag, jippie de zon schijnt. We vertrekken op de fiets naar Hawaï !! (pbc Austerlitz)
Tenten opzetten, keukens pionieren, terreinverkenning en kennismaking met de goden op Hawaï. Tot grote verrassing van de scouts ook nog een spooktocht 's avonds!

Zondag, relaxte dag. De APL’s doen boodschappen voor het avondeten. We gaan in de weer met programmeren o.l.v. Max en Jasper! En dankzij dit programma zijn er de rest van de week verse kruiden voor door het eten. Vooral de leiding geniet hiervan. 
Dankzij een roulatiespel halen de scouts hun kennis op over hout hakken, koken en hygiëne en EHBO. De EHBO lessen leveren de dagen erna ook leuke reacties op als Bob zich verslikt of wanneer Karin struikelt...

Maandag: pionieren! De PL’s maken zonder touw (o nee, met 1 touw) en mooie frictietafel.  Ze moesten wel even puzzelen hoor.  
De andere scouts pionierden en hele gave familieschommel die de hele week bleef staan.  

Elke dag bij het openen komt de verteller om aan te geven hoe de dag gaat en welk thema/hawaiiaanse god die dag belangrijk is. Wel jammer dat Joël deze verteller nooit heeft gezien.

Op maandag hebben we ook een gave zeskamp gedaan. Gratje is heel goed in het bedenken van leuke spelen waarmee we een pizza Hawaï verdienen. Lekker!!

Dinsdag moeten we weg, de vulkaan barst uit.  Met een sprint verdwijnen we van ons terrein.  Gelukkig liggen verderop voedselpakketten! Onderweg tijdens de hike bereikt iedereen de post van Gratje en Bob waarbij de natuur en brandweer skiles getest worden. Slechts de helft van de scouts komt bij de 2e post aan... Een ploeg verzint hun eigen straf: parcours afleggen en de leiding mag ze nat schieten. Daar heeft de leiding wel zin in!!

Elke avond kampvuur. Gezellig! En ook nuttig voor de PL’s die wat langer mogen blijven zitten.  Het doornemen van de dag levert voor allemaal mooie inzichten op.

Woensdag is het de dag van weer schoon worden. Dat kan in een zwembad!! Bijna iedereen is nog fit genoeg voor de film 's avonds. De film is in tropische sferen namelijk Surf’s Up. Marjolein sluit nu ook aan.

Donderdag gaan we er met z’n allen op uit een drukke dag voor de boeg.

De scouts gaan op de fiets naar een lokatie waarvoor ze heeeeel veel worstenbroodjes voor hebben verkocht. Tot op het laatste moment hadden ze niet door wat we gingen doen! 
De ochtend verbleven we in de dierentuin van Amersfoort! 
Na ontvangst door de dierentuin gingen de scouts in groepjes los, op zoek naar de dieren die ze graag willen zien. Maar de leiding zou de leiding niet zijn als de groepjes ook een paar interactieve opdrachten meegaven. De leiding deed zelf ook mee! Maar ook was de leiding op zoek naar loslopende figuren in beige tenue.. ze werden regelmatig gespot.

Na alle dieren gezien te hebben, was het tijd om het zakgeld uit te geven in Amersfoort. Dit was al de hele week aan het branden in de broekzakken van sommige scouts. De lokale winkels werden geplunderd om de scouts te voorzien van hun eerste levensbehoefte 😉 snoep, chips en andere dingen die er op leken.

Daarna zijn we doorgefietst naar onze avondlocatie. We zijn te gast bij een scoutinggroep, waarbij we ook mogen aansluiten om de dodenherdenking bij te wonen.

Een scout van scouting Amersfoort vertelde in het kort de historie van Kamp Amersfoort en ook over hun eigen terrein tijdens de oorlog en daarna.

Na het avondeten lopen we gezamenlijk de stille tocht van Kamp Amersfoort naar de begraafplaats waar we 2 minuten stil zijn.

De tocht langs de “schietbaan”, uitkijktoren, politie-academie maakte bij sommige scouts veel indruk. We vormden een haag richting de begraafplaats.

Na terugkomst op kampterrein nog even bij het kampvuur om alle indrukken met elkaar te bespreken.

Vrijdag, wat gaat de tijd snel zo’n week op Hawaï, zeker als je het leuk hebt met elkaar.

Deze dag staat in teken van opruimen, koken, en plezier.

Helaas was de weergod ons deels gunstig gezind. De planning omgegooid, wat heeft iedereen hard gewerkt, alle keukentafels en de tenten van de scouts droog binnen.. Enkele minuten later ging het los met regen.. De middag hebben we ons vermaakt met het voorbereiden van de avondmaaltijd met de Dutch ovens. Daar kwamen op het kampvuur superlekkere gerechten uit namelijk: appel-ananas crumble, bananenbrood, pasta Hawaï.
Wat hebben we lekker gesmikkeld. Na het eten was het tijd voor de bonteavond. Gezellig bij het kampvuur werd er volop meegezongen.
Zo eindigde de laatste avond bij het kampvuur..

Zaterdag, vertrekdag nu is het echt het moment aangekomen we gaan Hawaï verlaten, de goden waren ons goed gezind. Na de laatste dingen afgebroken te hebben, vertrekken de scouts terug naar huis.

Moe en voldaan kijken we terug op een super leuk kamp!

Mahalo scouts!


Geschreven door: Karin & Marjolein
Gepubliceerd op: 2023-05-17

Terug naar Uotha Nieuws