Jota 2018

Hoe is de JOTA ontstaan?
De Jamboree is een bijeenkomst van scouts en kent verschillende vormen. De wereld Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd en is iedere keer in een ander land. In 1956 vonden een aantal scouts, aan het einde van de wereld Jamboree, het jammer dat ze elkaar maar een keer in de vier jaar konden treffen, ieder jaar was veel gezelliger. Maar de afstand die ze moesten overbruggen om samen te komen was te groot. Het idee was om via de radio met elkaar verbinding te maken, op die manier konden ze vanuit hun eigen clubhuis verbinding maken met elkaar.

De radio’s van de zendamateurs hadden bereik over de hele wereld en worden vandaag de dag nog steeds gebruikt. Echter is er in de jaren ’90 een andere techniek bij gekomen die de wereld nog meer met elkaar verbonden heeft: het internet. Omdat het internet sinds de jaren ’90 meer toegankelijk is geworden, is er naast de JOTA ook de JOTI ontstaan. 

Expedition Cosmos
Dit jaar zullen wij als Scouting Uotha ook meedoen met de JOTA. Naast contact zoeken met andere groepen, hebben we een heel weekend in het thema van techniek en communicatie. Ieder jaar wordt er vanuit de landelijke organisatie een spelthema verzonnen voor de JOTA-JOTI en dit jaar is dat ‘Expedition Cosmos’. De wereld is ontdekt, maar in de ruimte valt nog genoeg te ontdekken.
Ook wij zijn met dit thema aan de slag gegaan en hebben de activiteiten op dit thema afgestemd.
Vrijdag 19 oktober zal het weekend ’s avonds al beginnen voor explorers, stamleden en leiding. Zaterdag 20 oktober zullen de bevers en welpen in de ochtend met de activiteiten bezig houden om ’s middags afgewisseld te worden door de scouts. 
Meedoen?
Wil je meedoen, geef je dan nu nog op! Van je leiding heb je een brief gehad, daarin staat een link naar een formulier waarmee je jezelf op kan geven. Ben je geen lid van scouting, maar wil je graag eens komen kijken bij het JOTA radiostation? Wees welkom!


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws