Internationaal kamp.

Intercamp is een internationaal kamp waar mensen, vooral scouts, van allerlei verschillende landen komen. Het doel van Intercamp is om alle scoutingverenigingen te verbinden, ook internationaal. Daarom hebben we ook meerdere spellen en activiteiten gedaan. Ik ga nu iets vertellen over mijn beleving van Intercamp. Intercamp 2023 was op Kamp Vogelsang in Duitsland.

De Eerste Dag: Op de eerste dag gingen we s avonds vertrekken met de auto. Dit was een hele gezellige reis. Om 21.00 waren we aangekomen op het kamp. Bij Intercamp waren er 4 subcamps. Wij zaten op subcamp 4. Deze lag ver van alle andere kampen af. Dat was wel jammer, maar hierdoor zaten we wel lekker rustig. We hebben de tenten opgezet en hebben daarna nog even gechild in de tenten. En daarna gaan slapen.

De Tweede Dag: Wij werden vroeg gewekt. Dit was omdat we met een stoet mee gingen lopen voor de opening van Intercamp 2023. Wij liepen met een aantal andere Nederlanders vooraan, net achter de fanfare. Deze fanfare bestond uit een aantal met doedelzakken en een aantal mensen met trommels. Dit was heel leuk om te doen. Met deze stoet gingen we de andere subcamps ophalen, om te verzamelen op de Plaza. De Plaza is het grote plein in het midden van alles. Hier werd Intercamp geopend en afgesloten. Bij de opening deden 2 vertegenwoordigers van elk land een stukje vertellen, in hun eigen taal, wat vrede voor hen betekent. Nadat de opening van Intercamp was afgelopen liepen we terug naar onze plek, waar we al snel weer vertrokken. 
We gingen namelijk op hike. Kamp Vogelsang ligt gelegen in het natuurgebied De Eifel. Dit natuurgebied grenst ook aan het natuurgebied De Ardennen. Wij hebben hier dus een hike gelopen van ongeveer 15 kilometer. Dit was supergezellig. Tijdens de hike liepen we met de hele Scouts Vrijdag-groep (iedereen die mee was op Intercamp tenminste). De hike was vooral gefocust op teambuilding. Onderweg kwamen we langs meerdere posten. Bij elk van deze posten moesten we een spel spelen waarbij samenwerking een grote rol speelt. Een voorbeeld hiervan is dat we met de hele groep op 1 zeiltje staan en dan het zeil moeten omdraaien zonder dat iemand de grond raakt. Dit was wel even puzzelen, maar uiteindelijk zagen we de oplossing. Het was we een hele zware hike. Het was 15 kilometer alleen maar dalen en stijgen door de bergen. We hadden wel overal een mooi uitzicht op het meer, Stuwmeer de Urft of die Urfttalsperre. Dit was een superleuke ervaring. Toen we terugkwamen op ons subcamp gingen we al snel beginnen met eten koken, maar tot die tijd kregen we vrije tijd. In deze tijd kon je gezellig met anderen op het subcamp gaan praten, of naar andere subcamps en daar met andere scouts aan de praat gaan. Toen gingen we eten, we gingen pannenkoeken eten. We aten niet te veel, want later op de avond was er een heel leuk foodfestival. Hierbij was het de bedoeling dat iedereen iets lekkers maakt wat een typisch gerecht of lekkernij uit je land is. Hier waren echt hele lekkere gerechten zoals curryworst uit Duitsland en Oostenrijk. Hierbij zat een zelfgemaakte saus. Dit was echt heel lekker. Als je klaar was bij het foodfestival mocht je gaan doen wat je wou. Ik en een paar anderen gingen onze Nederlandse vrienden opzoeken op subcamp 2. Wij waren hun al eens eerder tegengekomen op de Plaza. We hebben de rest van de avond gezellig met hen gepraat en toen was het weer tijd om naar bed te gaan.

De Derde Dag: Op dag 3 stond gepland dat we naar de sportvelden gingen en daar gemengd met andere landen en culturen spellen gingen doen. Er waren van allerlei spellen, van zaklopen tot kubb en van kennismakingsspellen tot boogschieten. Het was supergezellig binnen het groepje. Rond 12.00 was iedereen een beetje klaar met de spellen. Daarom werd er toen door een andere Nederlandse Scoutinggroep Britse Bulldog. Dit was superleuk. Het ging er echt best wel ruw aan toe. Daarom hadden veel mensen aan het eind er kleerscheuren aan overgehouden. De rest van de middag kregen we de tijd om gezellig op te schieten met anderen en naar de winkeltjes op de Plaza te gaan. Dit hebben we gedaan tot 17.00, want toen kregen we een rondleiding over heel Kamp Vogelsang. Kamp Vogelsang is namelijk een training geweest van de Naties. Vogelsang werd tussen 1934 en 1936 gebouwd op een grens van de bossen boven het Urfttal als trainingslocatie voor jonge leden van de NSDAP (Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij). Kamp Vogelsang moest worden gezien als een symbool van de macht van de staat en de partij over de natuur. Daarom werd het gebouwd boven op een berg. Nadat de Geallieerden (Engeland, Frankrijk en De Verenigde Staten) het hadden overgenomen werd het omgetoverd tot een trainingskamp vr de Geallieerden. Deze rondleiding was zeer interessant. Na de rondleiding gingen we eten. We aten een pasta, maar dan nog met iets van ananas. Het was heel lekker. De rest van de avond kreeg je vrije tijd. Er was een kampvuur gemaakt op de Plaza. Het was wel heel jammer dat hij heel klein was. Dus daarom hadden ik en een paar anderen snel besloten om onze Nederlandse vrienden op te zoeken. Daarmee hebben we de rest van de avond gechild.

De Vierde Dag: De laatste dag van Intercamp 2023. Deze ochtend moesten we weer vroeg op om af te sluiten op de Plaza. Hier werd nog een dankwoord gedaan door de Kampleider. Hierbij maakte hij ook bekent dan het Intercamp zich volgend jaar verplaatst naar de Polen. Na de sluiting was het tijd om op te ruimen van de tenten. Dit was snel gebeurd, hierdoor konden we ook weer snel vertrekken en Intercamp was toen alweer afgelopen.

Mijn algemene mening van Intercamp 2023 is heel positief. Ik heb met heel veel anderen gepraat en leuke activiteiten gedaan. Ik heb ook een leuk hoedje gekregen van onze Tsjechische buren op ons subcamp. Ook verbeter je je Engelse woordenschat met Intercamp. Het is dus ook heel leerzaam. Intercamp is dus echt een aanrader, je moet het echt ooit gedaan hebben.

 


Geschreven door: Jurre Eijkman (Scouts Vrijdag)
Gepubliceerd op: 2023-06-23

Terug naar Uotha Nieuws