Mission EXU.

Groepsweekeinde 2023! 

Wat is er toch mis op aarde? Overstromingen, te warm, niet handig allemaal. We gaan dus de ruimte in!

Vrijdagavond  hebben de Explorers en leiding uitgevonden welk sterrenstelsel we terecht kunnen. Dat is fijn! Door middel van vragen op locaties kwamen we terecht bij letters. Bij het kampvuur werken we samen en komen tot de conclusie dat Dionysus de bestemming gaat worden.

Zaterdag komt er hulp van de bevers, welpen en scouts. Met z'n allen bevragen we in Uden centrum allemaal raketgeleerden. Zij hebben goede tips voor ons n allemaal onderdelen om een raket te maken. We dragen dus grote platen mee terug naar ons clubhuis. Daar zorgen de explorers dat de raket in elkaar gezet wordt.

Alle anderen gaan op zoek naar de juiste planeet. Er zijn veel planeten in sterrenstelsel Dionysus. Niet allemaal bewoonbaar helaas. Door het ontcijferen van codes, oplossen van puzzels en bevragen van aliens komen we er wel. Het is best lastig communiceren met een alien merken we. De een praat alleen in medeklinkers, de ander kan alleen zingen. Dat zingen klinkt best gezellig zeg. Greemenie valt af, daar is geen zwaartekracht.. Op Horantia is het altijd 40 graden Celcius. Op Prilovia is helemaal niks: geen zuurstof, geen grondstoffen. Gelukkig zien we dat op planeet Cascadia alles aanwezig is. Wat een feest, we kunnen op reis!  Dit is een goed moment om de bevers over te laten vliegen naar de welpen. Dat doen ze in een echte raket over de sloot. Daarna mogen ze naar huis. Wij gaan door. 

Na het eten blijkt Cascadia toch niet zo vreedzaam. Onze rust wordt wreed verstoord door twee alins. Er is ruzie op de planeet. Artifacten zijn kwijtgeraakt, het is niet zo gezellig daar. We kunnen de alins overtuigen dat we ze kunnen helpen met zoeken. Dat gaan we doen zonder dat we gezien worden. 
Alle welpen vertrekken te voet naar locaties in de buurt van het sportpark. Ze komen terug met foto's en komen zo bij het juiste voorwerp. 
De scouts en explorers moeten er wat verder voor op pad. Met gouden eieren die niet afgepakt mogen worden gaan zijn op zoek. (n per groepje... psst, niet verder vertellen, het waren er wel eens 2, 3 of 6) En gelukkig brengen ook deze speurders het tot een goed einde! De kroon wordt gevonden. Gelukkig, er is toch feest!

Na de nachtrust- herstel:  na de nacht wordt het ochtend. Iedereen wordt helemaal fit gesprongen tijdens de ochtendgymnastiek. Dat is fijn! Tijd voor eten en dan zijn er verschillende spelen die ons gaan helpen te overleven op deze nieuwe plek. Natuurlijk brengen we dat tot een goed einde. Bij Scouting Uotha kunnen we veel!

En dan is het tijd voor de andere overvliegers. In het sportpark is een baan met grote raket gemaakt. De nieuwe groep haalt de nieuwe leden binnen. De naambandjes worden uitgedeeld, de scouts helpen nog mee met het opruimen van de tenten en het wordt weer rustig bij het Kompas. 

De explorers en leiding werken nog even door. Door de hulp van de scouts n door het goede weer gaat dat harstikke snel. Na een frisse douche thuis kletsen we nog even na bij iemand in de tuin. Hapje, drankje, wat was het fijn om samen te zijn. 

Iedereen bedankt voor de hulp om naar Cascadia af te reizen en allemaal een goed seizoen gewenst!


Geschreven door: Karin
Gepubliceerd op: 2023-09-17

Terug naar Uotha Nieuws