Jota 2018

19, 20 en 21 oktober was er weer de JOTA, het wereldwijde scoutingevenement waarin communicatie en gezelligheid bovenaan staan. Ieder jaar het derde weekend van oktober wordt er wereldwijd de JOTA georganiseerd. JOTA, Jamboree On The Air, is een weekend waarbij scouts van over de hele wereld gebruik maken van radio’s om met elkaar in contact te komen. Op deze manier hebben ze een bijeenkomst (Jamboree) vanuit hun eigen clubhuis. 
Het thema van dit jaar was “Expedition Cosmos”. Vrijdagavond, de avond waarbij de explorers, stamleden en leiding aanwezig zijn, was er een hike and seek opgezet. De leiding ging lopend verschillende punten in Uden af om daar puzzelstukjes te verzamelen. Terwijl de explorers op de fiets op jacht gingen naar de leiding en moesten proberen om ze ongemerkt op de foto te krijgen.
De puzzelstukjes van de leiding wezen hun naar een punt in Uden waar ze de prijs konden vinden.
Eenmaal terug bij het clubhuis was het nog lang gezellig bij het kampvuur, tot uiteindelijk op zaterdagochtend de beurt was voor de welpen en bevers om een alien te helpen om sleutels en een beveiligingspas te krijgen zodat hij een boodschap aan zijn thuisfront kun sturen. Allerlei opdrachten werden gedaan om met voorwerpen te blijven ruilen en zo uiteindelijk de spullen voor de alien te kunnen bemachtigen.
’s Middags was het aan de scouts en explorers om hetzelfde te doen, echter liepen er een paar aliens meer over het terrein van Area 51 om het spel nog moeilijker te maken.
Gelukkig heeft de alien zijn boodschap kunnen verzenden en is hij weer onderweg naar huis.
’s Avonds was het tijd om jacht te maken op een raket. Het sportpark was omgebouwd tot lanceerbasis en de scouts en explorers moesten in drie teams jacht maken op de vlag die bij de raket stond. Maar de ruimte politie maakte het ze een stuk moeilijker. Lasergamen rondom de vijver bij de tennisbaan, opletten voor de ruimtepolitie en zoeken naar de vlag. 
Na een enerverende avond was er nog even kampvuur en de mogelijkheid om met andere groepen te zenden.
Zondag was het nog even opruimen en kon iedereen huiswaarts na een super gezellig weekend.


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws