Doof-stom-blind

De welpen dinsdag hebben verschillende opdrachten gedaan. Zo werden er koekjes gebakken, versieringen gemaakt voor bij het kampvuur, vuur zelf gemaakt en wat spullen gezocht. Maar dat vond de leiding iets te makkelijk en daarom kreeg elk kind aan het begin een handicap toegewezen. De doven konden niks meer horen door een koptelefoon met muziek, de stomme konden niet meer praten door wat tape en de blinden konden niks zien door de blinddoek. Laat het nu net zo zijn dat alleen de persoon niet mag praten als enige van het groepje de opdracht weet.

Zo ging het eerste groepje spullen verzamelen voor de andere opdrachten. Verschillende bakjes moesten gezocht worden op het terrein. Elkaar hand in hand meenemen is dan uiteindelijk de oplossing. Het tweede groepje ging versieringen maken voor bij het kampvuur. Vlaggetjes werden uiteindelijk in een treintje gemaakt waarbij iedereen een taak had. Toen de lucifers gearriveerd waren kon ook het kampvuur aangemaakt worden met wat samenwerking. In de keuken werden zandkoekjes gebakken door het laatste groepje. Hierbij vloog de nodige poedersuiker door de lucht, maar werd al het deeg en glazuur zelf gemaakt. En zodra het kampvuur aan was en iedereen lekker zat met een beker ranja waren de koekjes net uit de oven.  

De welpen hebben deze avond gezien dat het soms best lastig is om te communiceren. Zeker als je iemand iets probeert uit te leggen die niks kan horen, een persoon wat wil laten pakken die niks kan zien of als je jezelf duidelijk probeert te maken als je niks kan zeggen. Maar ze kunnen het nu wel!


Geschreven door: Esmee van den Bossche
Gepubliceerd op: 2023-09-26

Terug naar Uotha Nieuws