Een nieuw seizoen

We zijn ondertussen al weer een aantal weken onderweg in een nieuw seizoen scouting. En voor sommige jeugdleden is dat ook de start bij een nieuwe speltak. Spannend en ook leuk om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan! 

Goed gevulde speltakken
Door Birgit (van de ledenadministratie) en ons mediateam is hard gewerkt om weer veel nieuwe kinderen enthousiast te krijgen voor onze vereniging. En met succes want er hebben zich weer heel veel Bevers en Welpen aangemeld en zitten de speltakken (ook bij de Scouts) lekker vol, zodat we elke week weer met een mooie club (jeugdleden en leiding) een mooie opkomst kunnen houden.
Bij de Explorers is nog ruimte voor nieuwe leden. Dus ken je nog iemand van 15-17 jaar die je wel vindt passen bij scouting, laat ze dan eens horen over onze mooie vereniging. Aanmelden kan via: ledenadministratie@uotha.nl.

Nieuwe leiding
Ook hebben we een aantal  mensen die in dit nieuwe seizoen (opnieuw) zijn gestart als leiding: Marleen (Bevers), Tijs (welpen zaterdag), Leida en Malou (welpen vrijdag). Welkom (terug) en veel plezier bij je speltak!
Over nieuwe leiding gesproken: bij de Bevers kunnen we nog wel wat extra hulp gebruiken. Dus ben jij of ken jij iemand die supergoed is met kinderen van 5-6 jaar en tijd heeft op de zaterdagochtend? Laat het ons dan weten, we heten je van harte welkom in onze vereniging als leiding bij de Bevers.

Vacatures in het bestuur
Groepsbegeleider
Het zoeken naar leiding, puzzelen van leidingteams en het door-het-jaar heen begeleiden van de leidingteams is een belangrijke taak voor de groepsbegeleider. Een taak die Leida afgelopen 3 jaar met veel plezier heeft gedaan in ons bestuur. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen, is Leida weer leiding geworden (bij de Welpen vrijdag). De taak van groepsbegeleider mag je niet combineren met leiding zijn, dus is deze taak vrij gekomen binnen het bestuur. Oftewel: we hebben een vacature voor groepsbegeleider.
Wie van onze kaderleden of welke ouder/verzorger ziet zichzelf als de nieuwe coach/begeleider van onze teams? Laat het ons weten via bestuur@uotha.nl

Ledenadministratie
Later in het seizoen (april) zal er weer een plekje vrijkomen in het bestuur. Birgit zwaait dan af als bestuurslid met als taak de ledenadminstratie. Een taak die Birgit dan 3 jaar met succes (zie de volle speltakken van dit jaar!!) heeft gedaan. Tot april zal ze deze taak op zich nemen, maar voor een goede overdracht gaan we al op tijd op zoek naar een goede opvolging. Oftewel: we hebben en vacature voor algemeen bestuurslid met als taak ledenadministratie.
Ook hier de vraag: Wie van onze kaderleden of welke ouder/verzorger ziet zichzelf wel deelnemen in ons bestuur en neemt daarbij de taak van ledenadministratie op zich? Laat het ons weten via bestuur@uotha.nl

Binnen de groepsraad hebben we de kaderleden al opgeroepen na te denken of ze een van deze bestuurstaken op zich willen nemen.
Via deze nieuwsbrief vragen we ook ouders/verzorgers om na te denken over een bijdrage aan onze mooie club via een van deze taken (bestuur of Beverleiding). Wil jij meer doen voor onze 160 jeugleden en aansluiten bij een gezellige groep vrijwilligers?! Laat dan van je horen; je bent van harte welkom!

Vrijwilligersweekend
Over een gezellige groep vrijwilligers gesproken: dat is het zeker! Afgelopen weekend zijn we met 37 kaderleden (leiding, stichting, andere vrijwilligers en bestuur) naar Weert geweest, waar we een erg gezellig weekend met mooie activiteiten hadden. Een verdiend weekendje weg om iedereen te bedanken voor hun enthousiaste en oneindige vrijwillige inzet voor scouting Uotha en haar jeugdleden.  

En nu weer een mooi nieuw seizoen in met binnenkort de installaties van de nieuwe leden. Ook de eerste weekendjes staan bij een aantal speltakken al weer voor de deur. En verder gaan we natuurlijk elke week mooie opkomsten hebben met elkaar. Veel plezier iedereen!

groeten namens het bestuur, 
Ralf
jullie voorzitter
 


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2023-10-22

Terug naar Uotha Nieuws