November bij de Scouts Zaterdag!

Het weer wordt weer kouder en natter, maar de scouts blijven lekker buiten hun programma's ondernemen. We hebben weer een hoop gedaan in de groep! Lees snel mee in onze programma's!

4 november 2023

Vandaag hebben we tijdens de opkomst vuur gemaakt in 3 stappen.

We moesten een touwtje doorbranden, als we dat hebben gedaan mochten we op dat vuurtje thee gaan zetten en als dat ook was gelukt gingen wel lekker wat knakworsten warm maken. Toen we die op hadden gingen we nog lekker even bij het vuur zitten. Om 12 uur gingen we opruimen zodat alles weer netjes er uit zag. Na het opruimen hadden er nog best veel tijd over dus hebben we nog een potje udense knoop gespeeld.

Wist je dat? De nieuwsberichten door de scouts zelf geschreven worden? Hierbij wordt vaak wel de hulp ingeschakeld door Chat GPT of de AI functie van Snapchat! Super handig!

18 november 2023

Vandaag moesten we een baan bouwen. Deze baan moest een bal van punt A naar punt B brengen zonder menselijke kracht (Rube Goldbergbaan). Er waren veel soorten banen. Een baan gemaakt van stookhout waarbij de bal door de sloot werd meegedreven naar het eindpunt. Er was ook een baan die begon in de boom. Daarna rolde deze via een buis op 2 pionierpalen naar beneden. Er was ook een baan met een schuine helling vanaf het hek van het voetbalveld. En de laatste baan was een vierpoot met een schommel in het midden. De afstanden werden gemeten door de professionele vakjury! Na de baan gebouwd te hebben, hebben we een lekker kopje thee op met een gebakje want Tom was jarig! (Feest!). Toen we alle banen hebben uitgeprobeerd en gemeten hadden ruimden we alles op en gingen we weer sluiten!

Wist je dat? De scouts zaterdag (of alle scouts eigenlijk) niet gemaakt zijn van suiker en in de regen gewoon doorbikkelen!?

Volgende maand weer een nieuwe maand, met nieuwe uitdagende programma's! Tot dan!

Groetjes van de scouts zaterdag!

 

 


Geschreven door: Joey van Valen
Gepubliceerd op: 2023-11-19

Terug naar Uotha Nieuws