Maandoverzicht Scouts Zaterdag

Om te beginnen: DE BESTE WENSEN VAN ONS ALLEMAAL!

Alle 28 scouts zijn weer terug, met gelukkig alle 280 vingers! we gaan dit jaar weer ertegenaan!

In december en begin januari, hebben de scouts zaterdag niet stil gezeten! Flink wat programma's zijn uitgevoerd met plezier, lol en een klein beetje vermoeidheid op de zaterdagochtend!

Onze scouts schrijven na elke draaidag een stukje voor de nieuwsbrief. Kijk snel wat we allemaal gedaan hebben!

16- 12 - 23

Vandaag zijn we begonnen Britse buldog dat is een spel waar bij er 2 mensen in het midden van het veld staan er de rest staat op een lijn als de mensen in het midden hebben geroepen wie is er bang dan begint de rest met rennen en het doel van de renners is aan de overkant komen zonder opgetild of uit het veld geduwd te worden als een van die 2 gebeurt worden ze namelijk ook een van de mensen in het midden. Toen we daar mee klaar waren zijn we een casino begonnen. Dat deden we door in elk lokaal een spel neer te zetten. In het scouts lokaal was dat hoger of lager door middel van een pak kaarten en dan moest je gokken of de volgende kaart hoger of lager is dan de genen die er licht. In het welpen lokaal hadden we balletje balletje dat doe je door 3 bekers neer te zetten en dan in 1 van die bekers een balletje te doen dan hussel je de bekers door elkaar en word er gegokt onder welke beker een balletje licht. Het derde spel was kamelen race dat speelde we met een pak kaarten en dan lagen de asen met zijn 4en naast elkaar en dan werd er van de stapel kaarten 1 voor 1 een kaart getrokken en de kleur van die kaart bepaalde welke kameel er vooruit ging. Toen we daar klaar mee waren gingen we met onze gewonnen muntjes loten kopen en hadden we nog een eind loterij. We hadden nog een klein beetje tijd over dus deden we nog een potje omgekeerd verstoppertje. Het was een hele leuke dag en we hebben veel plezier gemaakt

Wist je dat: Onze scouts het liefst de hele dag kletsen en dat de leiding hierop af en toe ook een programma voor maakt?

23-12-23:

Haha, okay, ik zal een verhaal verzinnen met vuur, chocomel en lawinepiepers!

Er was eens een koude winterdag in de bergen. Een groep vrienden besloot een gezellig kampvuur te maken om warm te blijven. Ze genoten van de warmte van het vuur terwijl ze een heerlijke mok chocomel dronken. Plotseling hoorden ze een luid lawinepiepergeluid. Iedereen keek elkaar verbaasd aan en vroeg zich af waar dat geluid vandaan kwam.

En van de vrienden, laten we hem Jorn noemen, begon te lachen en riep: "Ik heb een geweldig idee! Laten we een spel spelen met de lawinepiepers. En persoon verstopt de pieper en de anderen moeten raden wie hem heeft!" Iedereen vond het een leuk idee en ze begonnen het spel te spelen.

Terwijl ze allemaal druk bezig waren met het zoeken naar de verstopte lawinepieper, begon het vuur steeds harder te knetteren. De warmte van het vuur maakte de sfeer nog gezelliger. Uiteindelijk vond n van de vrienden de verstopte pieper en riep triomfantelijk: "Ik heb 'em!"

Iedereen lachte en genoot van het spel. Ze zaten nog lang bij het vuur, dronken chocomel en deelden grappige verhalen. Het was een onvergetelijke avond vol warmte, plezier en vriendschap.

En zo eindigt het verhaal van het vuur, de chocomel en de lawinepiepers. Ik hoop dat je ervan genoten hebt! Heb jij ook een leuk verhaal om te delen?

Wist je dat:Onze scouts bij het schrijven van de nieuwsbrief de hulp van AI inschakelen en ze vervolgens deze niet nakijken?

Wist je dat: De leiding dit wel nakijkt en dit eigenlijk wel grappig vindt en in de nieuwsbrief stopt?


13-1-24:
We zijn weer terug naar de winterstop. We zijn gelijk weer begonnen met openen en de uitleg. De uitleg was dat we vandaag Rudolfs gaan maken. Na veel getimmer en gezaag is het toch gelukt 6 mooie Rudolfs te creren. Ondertussen is er vuur gemaakt door de leiding. Zij hebben hierin gepofte aardappels laten bakken. Toen we ze lekker hadden opgegeten met een kopje thee, was het weer tijd om op te ruimen. Toen alles weer netjes was opgeruimd, gingen we sluiten. Het was weer een geslaagde middag🤩

Wist je dat: Onze scouts een kampvuurkuil vol bekers, zitmappen en thee binnen 15 minuten hebben opgeruimd?

We gaan weer een nieuw jaar tegemoet met nieuwe avonturen! Blijf op de hoogte!


Geschreven door: Joey van Valen
Gepubliceerd op: 2024-01-14

Terug naar Uotha Nieuws