Wat is leuk in de winter? 
Vuur en sneeuw. Nou dan doen we dat!

De eerste draaidag van het nieuwe jaar maken de ploegen zelf vuur. Tijdens het maken van vuur kun je ook gezelig met elkaar bijkletsen over de kerstvakantie. Het vuur gaat snel aan bij een aantal ploegen, niet bij iedereen. Zouden ze daar wat meer gekletst hebben? We gaan nog vaker vuur maken, dan kan er weer geoefend worden!

De leiding zorgde voor het grote vuur in het midden. Iedereen had het dus lekker warm tijdens het maken van eigen vuur. 

In het nieuwe jaar denken mensen vaak over nieuwe ideeen en plannen voor het jaar. Dat deden onze scouts op. Hun plannen zijn opgeschreven. Goed om af en toe stil te staan bij wat je belangrijk vind. Wij zijn best blij als leiding dat we ook zien staan dat scouting belangrijk is ;-)

Na deze avond verraste het bestuur ons door de proosten op 2024. Dat deden we met bubbel-ranja en we kregen een warme muts! 

Sneeuw hoort ook bij de winter. Dus dat hebben we ook geregeld! Het was niet genoeg sneeuw om zelf kastelen te bouwen, dus was het kasteel van papier. We waren natuurlijk in een bos; dat is in het donker extra leuk! Zonder je zaklamp te gebruiken zie je ook best veel. Je ogen even laten wennen aan het licht en dan is een heldere avond, met sterren aan de hemel en sneeuw op de grond net een sprookje. 

Het sprookje werd echter woest verstoord door de scouts.. De groep werd in 2en gedeeld om het kasteel van de ander af te breken met belegeringsstratego. De verschillende groepen waren herkenbaar aan de plaats van het breaklichtje: om de pols of aan de schoen. Wanneer het je lukte om bij het kasteel te komen (dus door sluipen om de ridders heen, of door tactisch goed samen te werken) mocht je met een dobbelsteen gooien. Daarmee kon je extra slooppunten verzamelen. Beide kastelen gingen neer. De groepen waren goed aan elkaar gewaagd!

En nu weten jullie ook waarom we allemaal dezelfde muts op hadden als leiding!

PS. Worstenbroodje kopen? 

 

 

 


Geschreven door: Karin
Gepubliceerd op: 2024-01-20

Terug naar Uotha Nieuws