Carnaval en meer....

Het is nog steeds donker elke vrijdagavond. Foto's maken lukt wel, maar je ziet er niet zo veel op.... Wat doen we nou allemaal in het donker?

Kastelen veroveren in het bos! In de kou, op de bevroren grond zijn twee kastelen geplaatst. Deze worden afgebroken door de tegenpartij, tenminste als de ridders en kanonnen het kasteel halen. Vaak worden ze onderschept... De hemel is helder, de sterren zijn goed zichtbaar. Dat is wel mooi. 

Routetechniek! Elke groep maakt een eigen route naar een punt. Daar is een enveloppe verstopt. Wanneer je die vind kun je met 'n bepaalde techniek verder. Gelukkig kennen de scouts strippenkaart en kruispunten. Zo komen ze allemaal weer terug. Een groep wat te laat; de eindtijd was niet zo duidelijk. Gelukkig kwam iedereen op tijd en lagen daar de worstenbroodjes om verdeeld te worden onder alle goede verkopers! 

Carnaval! In het sportpark wordt heel goed samengewerkt om maar zo veel mogelijk prinsenwagens te verzamelen. In plaats van per groepje voor de winst te gaan besluiten de scouts zich als één groep te gedragen tegen die vervelende tikkers. Goed bedacht, echter niet de bedoeling. Dus we spelen nog een keer! In het donker rennen, tikken, verzamelen, ruilen, smokkelen en veilig naar de overkant komen door je aan te sluiten bij een van de handelaars. Vele tactieken zijn toegepast. De tikkers zijn toch wel erg sterk....  

 


Geschreven door: Karin
Gepubliceerd op: 2024-02-18

Terug naar Uotha Nieuws