Lidgegevens bijwerken

Er staan weer verschillende weekenden en kampen voor de deur. Tijd om de lidgegevens weer te actualiseren in Scouts Online (SOL)m zodat we alle informatie up-to-date hebben.

Wellicht zijn een aantal mensen overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering; dan is het goed om die gegevens bij te werken. Al hopen we die gegevens natuurlijk nooit nodig te hebben 😉

Een  belangrijke wijziging in de lidgegevens vind je bij de Aanvullende lidgegevens: we hebben de goedkeuring voor gebruik van media (foto's en video) opgesplitst in extern en intern gebruik. We begrijpen goed dat verschillende mensen niet willen dat foto's van hun kind gebruikt worden voor externe PR-uitingen zoals onze sociale media of in de krant. Daar houden we ook rekening mee bij het maken en gebruik van de foto's.
Echter merken we ook dat daardoor van sommige kinderen leuke foto's van een draaidag, weekend of kamp nooit gemaakt of gedeeld worden. En dat is zo jammer, want die zijn leuk om te bewaren als herinnering van een mooie scoutingtijd. Deze foto's kunnen wel in een meer interne/huiselijke kring zoals bijv. in een ouder-app of op een foto-avond gedeeld worden. Vandaar dat we aan iedereen vragen om nogmaals de keuze voor het gebruik van media door te geven in SOL, waarbij we dat dus opsplitsen in extern en intern gebruik.

Komende week ontvang je een mail met meer informatie over hoe je de gegevens in SOL kunt actualiseren.

groeten namens het bestuur, 
Ralf
jullie voorzitter

P.S. 
We zoeken nog vrijwilligers zoals leiding bij de Bevers en een Algemeen bestuurslid. Kijk hier voor meer info.


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2024-02-20

Terug naar Uotha Nieuws