Thomas Andersen

We hebben een nieuw bestuurslid: Thomas Andersen is in de groepsraad van januari gekozen als onze nieuwe groepsbegeleider. Hieronder stelt Thomas zich aan jullie voor:

Mijn naam is Thomas Andersen, ben 38 jaar oud, getrouwd, wonend in Uden en heb 3 kinderen, waarvan de middelste (Abel) nu meedraait bij de Welpen zaterdag. 

Zelf ben ik ook als 7-jarig jongetje gestart bij de Welpen zaterdag, bij Scouting Uotha Uden. We draaiden toen nog op de oude locatie, op de Industrielaan in Uden. Tot mijn 18e heb ik bij Uotha gezeten, waarna ik gevraagd ben om een Scoutsgroep te starten bij Scouting Jeanne d’Arc. Hier ben ik jaren leiding geweest, eerst een hele tijd als Scoutsleiding, hierna nog 2 jaar als Beverleiding. Ook heb ik een tijd in het bestuur gezeten als 
materiaalbeheerder. 

Overdag werk ik in ziekenhuis Bernhoven als Teammanager Facilitaire Services, afdeling Huisvesting & Gebouwtechniek. Ik geef hier leiding aan een groep van 20 personen, waaronder de monteurs en projectengineers. Samen zijn we druk bezig om de techniek, ondersteunend aan het ziekenhuis, te onderhouden en draaiende te houden. 

Waarom heb ik mezelf verkiesbaar gesteld als groepsbegeleider bij Uotha? 
Al eerder werd aan mij gevraagd of ik weer iets voor de vereniging wil gaan doen. En nu de kinderen wat ouder zijn, komt er weer wat tijd vrij. Ik wil me niet - als leiding - iedere week vastleggen aan een speltak; dit laat ik aan anderen over. Maar een functie binnen het bestuur zag ik wel zitten. 
Daarnaast hoop ik met mijn ervaring als lid, leiding en materiaalbeheerder binnen scouting, als teammanager en als ouder van drie kinderen een meerwaarde voor de groep te zijn. Hiermee weet ik wat er kan spelen binnen een groep, wat leiding nodig kunnen hebben om zichzelf verder te ontwikkelen en wat kinderen nodig kunnen hebben binnen een vereniging. 

Heel fijn dat de groep me in de rol van groepsbegeleider gekozen heeft en ik weer terug ben bij de vereniging waar ik als Welp ooit begonnen ben.

 


Geschreven door: Thomas Andersen
Gepubliceerd op: 2024-02-20

Terug naar Uotha Nieuws