Winterhike JvB-stam

Waarom doen we dit eigenlijk? 

De JVB stam bestaat nu ruim 1,5 jaar en dus werd het tijd voor een eigen winterhike. Een aantal moedige JvB-leden durfde het aan om de Duitse Eifel in te trekken. De JvB-stamleden Freddie, Joost, Teun, Jeroen en Karin vertrokken 27 december naar Heimbach waar ze de Hike starte. 
De meeste van hen al ervaren hikers uit hun DC-periode, maar ook leden waarvoor het de eerste hike was. Alle leeftijden van de JVB waren vertegenwoordigd, van bijna de jongste tot een van de oudste leden van de JvB-stam. De man/vrouw verhouding was wel een beetje zoek, maar Karin wist haar mannetje wel te staan tussen die vier heren. Of ze volgend jaar weer mee doet hangt af van het weer? Maar nog een stoere vrouw erbij zou ze ook heel leuk vinden. 
Het einddoel vier dagen later zou het Belgische plaatsje Botz zijn. De JvB-stam heeft dit jaar aardig wat meters geklommen, maar vooral veel kilometers gelopen, maar liefst 70 kilometer door berg en dal, langs stuwmeren, verdedigingslinie Westwall, kamp Vogelsang en door prachtige natuur. 
De hike was niet alleen een uitdaging, maar ook vooral om gezellig met elkaar te zijn, samen te werken, samen te zingen en spelletjes te spelen rond het kampvuur. Op de zware momenten en de leuke momenten hebben we ons toch gerealiseerd dat een hike waardering creŽert. Voor het mooie natuurschoon waar je doorheen loopt en normaal soms vergeet, of juist die lekkere maaltijd die toch beter smaakt dan die iets te zoute pasta of lauwe havermout uit een zakje. 
Wij hebben veel lol gehad, kortom een geslaagde hike. Ben jij volgend jaar een van deze stoere JvB-leden die een paar dagen beproeving wel aandurven?


Geschreven door: Jeroen Bekkers
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws