Insigne weken

Afgelopen weken zijn de dinsdag welpen bezig geweest met hun insigne. Ze mochten van tevoren kiezen uit leiding voor een dag, koken of spoorzoeken. Hierna werd er 3 weken volop gewerkt aan het insigne.

Zo werd er in de eerste week bij leiding voor een dag een programma bedacht. De kookploeg ging de keuken in om te proeven en te ruiken aan verschillende ingrediŽnten en bedachten een gerecht om te koken. En bij spoorzoeken werd uitgezocht hoe een kompas werkt, tekende een windroos en konden zelf de weg vinden.

De tweede week ging onze nieuwe leiding het programma testen. Als het leuk is voor hun, is het waarschijnlijk ook leuk voor de andere welpen. De koks namen een kijkje in de supermarkt, maakten voorbereidingen voor het vuur en brood en bakten lekkere broodjes op het kampvuur. De spoorzoekers kregen een korte introductie over tochttechnieken en gingen op pad om voor elkaar een klein tochtje uit te zetten.

De derde week brak aan en alle onderdelen maakte zich klaar voor de grote finale. De nieuwe leiding checkte alle onderdelen van het programma en of hun spel helemaal klopt. De koks maakte vast hun menu kaarten klaar voor het grote diner. En de spoorzoekers maakte een poster met alle tochttechnieken om erbij te kunnen houden tijdens hun opdracht.

Het insigne ligt binnen handbereik... De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan... Maar zullen zij hun finale opdracht halen en dat felbegeerde insigne binnen slepen??? U leest het in de volgende nieuwsbrief.....


Geschreven door: Esmee
Gepubliceerd op: 2024-04-18

Terug naar Uotha Nieuws