Maand(en)overzicht SZ

Na een tijdje zijn we er weer met een maand(en)overzicht van onze scouts. Er is ook veel gebeurd: het scoutsweekend, toffe draaidagen en natuurlijk de RSW. Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees snel verder!

 17 februari

We beginnen vandaag gewoon met openen daarna gingen we een leuke scoutsquiz doen. De eerste ronde is algemene scoutskennis. Hierna komen de open en meerkeuze vragen. De derde ronde is met  plaatsjes. Hierna is de bonusronde waar we met de vijf patrouilles trefbal spelen. Toen een kleine ranjapauze en de muziekronde. Nadat we allemaal doof zijn van de muziek komt de film en serie ronde. We eindigen met feitjes over de leiding die we waar of niet waar beantwoorden. De winnaar is  groepje 1. Dit was weer onze gezellige draaidag en tot de volgende keer!

24-2-2024 

 Samen hebben we elkaar leren kennen, daarna spelen we kwartet en toen drie is te veel!!! Vervolgens maken we samen vuur en roosteren we marshmallows om van te genieten. Het was een gezellige en leuke tijd die we samen hebben doorgebracht. 

Scoutsweekend

Ons scoutsweekend begint met het welbekende openen. Het thema (piraten) is al eerder bekend door een schatkaart die de scouts al kregen.

Een echte piraat kan natuurlijk niet zonder schip. Dus kijken we onze zweedse piratencollega's even lief aan en krijgen we de handleiding voor de Blck Prl. (Kijk hieronder voor de foto's!) Voor deze handleiding krijgen we een heel mooi piratenschip terug!

Verder lopen we die avond nog een goeie hike en varen over het udiveld op zoek naar ons avondeten. Nadat we deze hebben gevonden gaan we lekker eten van deels al voorbereid en deels kampvuurgegaard eten. Dorade en stamppot. Natuurlijk hebben we de dorade wel gefileerd. Gelukkig zijn onze scouts daar niet (allemaal) vies van. Nu het eten achter onze kiezen is kijken we nog naar een film en de scouts mochten wat later naar bed (yay)!

De volgende dag is het opruimen geblazen. De tenten, spullen en de Blck Prl moesten weer worden afgebroken. Hierna kunnende scouts (en leiding) genieten van een welverdiend dutje op de eigen bank of bed.

23-03- 2024

We hebben geoefend voor rsw(regionale scouting wedstrijden). We hebben keuken tafels gebouwd. Die zijn nodig bij de rsw. Dit moest heel netjes gebeuren omdat we daar punten voor krijgen. Hierna hebben we de keukentafels afgebroken en hebben we Britse bulldog gedaan tot het regende. Dit was de scoutingdag 

groetjes de valken!

RSW

Een aantal van onze scouts is de wedstrijd op de RSW aangegaan. Helaas geen eerste geworden, maar ook zeker niet als laatste geindigd! We hebben genoten van het toneelstuk wat meerdere keren te zien was. Uiteraard genoten we van een avondspel en gingen  vervolgens naar bed toe. (Natuurlijk eerst nog even keten in de tent).

De volgende dag een stevige hike gelopen met hele leuke activiteiten. In de avond een leuke workshopronde. We konden onder andere klimmen, waterfilters maken en veel meer! De volgende dag opruimen, een sport en speldag gedaan en daarna een welverdiend dutje! Goed gedaan allemaal!

 20-04-2024

We begonnen de ochtend zoals gewoonlijk met openen. Hierna kregen de speluitleg; we gaan het grote eierruilspel spelen. Hierbij gaan de verschillende patrouilles naar verschillende wijken om daar twee eieren te ruilen voor andere spullen. Deze keer probeerden we spullen voor de patrouillekisten te krijgen. Denk hierbij aan pennen, papier, liniaal, lucifers, sisaltouw en een mascotte voor je groepje. Na afloop verzamelden we bij het gebouw en dronken wat ranja. Hierna inventariseerden we de winst en gingen we sluiten. Hierbij is iedereen een fijne vakantie toegewenst.

 

Tot de volgende maand(en)overzicht


Geschreven door: Joey van Valen
Gepubliceerd op: 2024-04-20

Terug naar Uotha Nieuws