Allerlei in APRIL

Klimworkshop
Deze maand hebben we met een deel van de leiding een mooie klimworkshop van oud-lid Ed gehad. Onder de leiding was er een grote vraag naar meer kennis over klimmateriaal en de begeleiding van klimactiviteiten. Daarom hebben we Ed - die vanuit zijn werk hier erg ervaren in is - gevraagd om een workshop te geven. Er heeft een man of 15 uit ons leidingteam aan de workshop deelgenomen, wat zeer waardevol was. En deze nieuwe (of opgefriste) kennis kunnen we mooi gaan gebruiken tijdens komende opkomsten en kampen.

Leidingteams volgend seizoen
Richting het einde van dit seizoen richten we als bestuur onze pijlen ook al op komend seizoen als het gaat over de overvliegers en de bezetting van de leidingteams. Binnenkort gaan de overvliegende jeugdleden eens kijken bij de volgende speltak om te ervaren hoe het daar is. Ondertussen zijn onze oudste Explorers nu ook aan het kijken bij de jongste speltakken (Bevers en Welpen) om eens te ervaren hoe is het is om daar leiding te zijn. Zeg maar een  'snuffelstage', zodat ieder kan bekijken welke speltak het meest interessant is om volgend seizoen bij aan te sluiten als leiding. 
Om de puzzel rond te krijgen gaat groepsbegeleider Thomas als groepsbegeleider met eenieder in gesprek om de leidingteams ook voor volgend seizoen weer rond te krijgen. En daarbij is er natuurlijk ook ruimte voor goede leiding van buitenaf. Dus ben jij of ken jij iemand die past bij het leidingteam van onze groep? Laat het dan weten via bestuur@uotha.nl

Nieuw bestuurslid
Deze maand hadden we ook weer een groepsraad, waarbij Dirk van Ingen is gekozen als nieuw algemeen bestuurslid met de taak Ledenadministratie. Dirk is een oude bekende binnen het bestuur; eerder was hij al drie jaar groepsbegeleider. Na een pauze is hij nu dus terug voor de ledenadministratie. Welkom terug Dirk!
In de komende maanden zal Birgit voor een warme overdracht zorgen, zodat ze samen de administratie van dit seizoen afronden en een goede start maken voor het nieuwe seizoen. Binnenkort nemen we zowel binnen het bestuur als in de groepsraad nog afscheid van Birgit. Bij deze alvast grote dank voor je fantastische inzet!

Meivakantie kampen
Het is ondertussen meivakantie en dat betekent dat er ook weer een aantal speltakken op kamp gaan in de tweede week van deze vakantie: Veel plezier tijdens jullie kamp Welpen dinsdag, Welpen vrijdag en Scouts vrijdag.  
En we komen nog even op bezoek om te zien hoe gaaf jullie kamp is. Tot dan!

groeten namens het bestuur, 
Ralf
jullie voorzitter


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2024-04-20

Terug naar Uotha Nieuws