Feestweek.

Koningsdag! We gaan op kamp. Enthousiaste ouders en scouts melden zich bij het startpunt. Een fietsroute van Nederland naar België en daar komen we op ons kampterrein aan. Wat is het groot, wat is het kaal. Gelukkig wordt dat goed opgelost! Tenten opzetten, keukens bouwen. 's Avonds versieren we de keukens en maken de scouts een piñata/mascotte per ploeg. Dit ziet er goed uit. 

Dag van de Maya's. Elke dag openen we  bij de vlag. De meneer uit België komt ineens tevoorschijn en vertelt het thema. Ook kijken we naar de scorelijst. Een ploeg kan punten verdienen met samenwerking, netheid/veiligheid én met 'n spel. Als de lijst bijgewerkt wordt komen er al snel scouts kijken...
Deze eerste dag staat in het teken van terreinverkenning. Met GPS wordt het kampterrein doorsneden. Kneiters wat is het groot! Ook besteden we aandacht aan belangrijke basic skills: veilig houthakken, brandblussen en EHBO. Zo dat is onder de knie. Na een spannend verhaal bij de boomhut is er een rondwandeling in het donker. Nee, het is geen spooktocht. Waarom geloven de scouts dat pas na de wandeling?

Carnaval! We gaan op hike. Met een écht voedselpakket in de rugzak, GPS bij de hand komen de scouts op een begraafplaats (dodenherdeking), bij water (flessenspel) en in een grote zandbak (tekenen van de reus). Heerlijk in de zon geniet de leiding van de voorbijtrekkende scouts. 
Bij het avondspel leren we meer van elkaar tijdens "over de lijn". Chillen bij het kampvuur is ook fijn.

Chinees nieuwjaar vieren we dinsdag. We gaan met de fiets naar Turnhout en houden elkaar in een grote kring even vast. Een kaarsje in het midden. Daarna mogen de scouts zakgeld uitgeven. En dat is leuk! Met een stapel snoep (wat moet je anders kopen) kunnen we een paar uur later weer terug naar het kampterrein. Het ijsje tijdens de pauze was lekker, warme dag. Dus dan smaken pannenkoeken prima. Elke ploeg bakt pannenkoeken. Lekker! 's Avonds tijdens het smokkelspel belagen we elkaar in het bos door bekers water over te dragen. 

Sint Patrick's day start met 'n sportactiviteit. Zo iedereen heeft energie! Die kan er daarna lekker uit in het zwembad. Een mooie fietsroute en na de tekencontrole kan iedereen het water in. Wat een plezier! 's Avonds op het kampterrein is er toch nog energie voor 'n spel. Levend weerwolven is een leuke variatie op een bekend spel. De weerwolven worden overwonnen en het is tijd om te chillen. 

Holi! De kleuren van India maken deze dag mooi. En omdat we vandaag weer gaan fietsen natuurlijk. Waarheen? Dat verklapt de leiding niet... Onderweg staan er best vaak bordjes "Bobbejaanland"... Ja, dat is de dag van vandaag! Veel achtbanen, waterbanen, mooi weer, hobbelpaardjes en lachbuien later is het bijna sluitingstijd. Enthousiaste verhalen over deze dag. Dit hebben jullie zelf verdiend door de worstenbroodjes verkoop. Kanjers!
Deze dag sluiten we af met levend zeeslag; iets met papieren boten en vuur. Veel boten worden verbrand net voor de grote regenbui losbarst. Iedereen schuilt in de tent. Gezellig met z'n allen, kaartspelletjes spelen!

4th of July is al weer de laatste dag... Tijdens een zeskamp duiken we door de verschillende feestdagen heen: van kerstboom gooien tot puzzelen zolang de emmer water hoog gehouden wordt. En dan moet het dan toch gebeuren... opruimen. Terwijl de leiding eten maakt en voor het vuur zorgt regelen de scouts dat zelf. Aan het einde van de dag zijn alle keukens afgebroken dus kunnen we in een grote kring genieten van een heerlijke maaltijd. Wat kun je lekker koken in een Dutch oven! 

Op koningsdag fietsen we weer naar huis. Deze keer geen rood wit blauw op de wangen, 'n enkel oranje petje nog op 'n hoofd. De fietstocht verloopt voorspoedig en kort na arriveren van het materiaal zijn wij ook weer terug op het startpunt. Een gaaf kamp, veel gedaan, veel genoten!


Geschreven door: Karin
Gepubliceerd op: 2024-05-20

Terug naar Uotha Nieuws