Jan Van Brabant op pad.

Jippie het is zo ver! Op 'n vrijdagavond vertrekken we met vijf volle auto's. Een auto met levensmiddelen, 'n auto met rolstoel (ja iedereen die wil kan mee) en auto's met JvB-ers natuurlijk! 

Antwerpen is dichtbij. Voor we het weten rijden we op de ring en met drie keer rechtsaf komen we al aan op de plaats van bestemming. We parkeren de auto strak langs het muurtje en bezichtigen onze locatie. Gelukkig heeft de organisatie aan schoonmaakspullen gedacht... De matjes worden neergelegd, slaapplekken ingericht en dan is het tijd voor 'n ... Silent Disco!

En kanaal met muziek, oorkappen voor iedereen en lekkere hapjes op tafel. We kletsen en zingen en de avond vliegt voorbij. Nooit gedacht dat dit zo leuk zou zijn. Naast leuk was deze Silent Disco ook een goede ingeving van de organisatie Sven en Marianne v.d. S. deze locatie middenin de stad heeft veel buren en die willen niet veel geluid horen... 

's Ochtends een heerlijk ontbijt buiten in het gras. De kippen zorgen voor wat afleiding... Vandaag gaan we te voet naar de stad. Dat is slechts 20 minuten lopen. Bart duwt de rolstoel en zet er een flink tempo in. Anderen volgen wat langzamer, wel handig zo'n wegwijzer voorop. 

Fietsen! Onder leiding van een gids zien we leuke plekjes van Antwerpen; een oude citadel wat nu een park is. (Ook nog even een parkeerterrein, maar alle grote parkeerterreinen zijn inmiddels ondergronds.) We lopen door een pakhuis, horen dat het station flink verbouwd wordt en twee sporen nu onder de stad doorgaan, zien boothuizen in verschillende bouwstijlen, een leuke fontein en leren dat je vr een rood verkeerslicht moet stoppen. 

's Middags worden we vrijgelaten. Een aantal strijken lekker op 'n terras neer en anderen gaan via een markt naar de roltrappen die je onder de Schelde brengen. Twee oude roltrappen van elk 15 meters hoog. Veel herrie, best indrukwekkend en een geocache ernaast... Ook deze groep eindigt op een terras. Proost!

Het avondeten bestaat uit een verrukkelijke BBQ met salades. We genieten tot 22u buiten en verplaatsen dan naar binnen. Een groep zoekt de stad op, anderen kijken de kwalificaties van de autorace en er worden spelletjes gespeeld. 

Zondag is het weer een heerlijke dag om buiten te ontbijten. Opruimen en de auto in. We parkeren deze naast de Schelde en daar heeft de organisatie nog een leuke activiteit voor ons geregeld: we gaan het riool in! Laarzen aan, overal aan en we duiken onder Antwerpen. Gelukkig wordt het rioolwater van huizen inmiddels door buizen afgevoerd. We lopen wat in de drek van het regenwater de ring van Antwerpen. De ring zoals die in 1100-1200 was. 

Het is fijn om weer boven te komen en frisse lucht te ademen :-). Met z'n allen weer de auto in en dan terug naar Uden. O, nee tussenstop bij de Mac. De maag wordt gevuld voordat we thuis zijn. 

Organisatie bedankt! 


Geschreven door: Karin
Gepubliceerd op: 2024-06-16

Terug naar Uotha Nieuws