Winterhike DC-Stam

Donderdag 27 tot en met zondag 30 december zijn 5 leden van de DC-stam in de Belgische Ardennen op winterhike geweest. Om 4 uur sí ochtends begon de tocht voor Bart, Tom, Joey, Robin en Brian. Ze werden gedropt in Mol door Dirk, daarna vertrokken ze met de trein naar Spa waar de lange tocht kon beginnen. 

De eerste nacht hebben de jongens te voet een lange tocht afgelegd naar Cheneux met flinke hellingen en afdalingen. Ook een spannend stuk langs een rivier over een paar stenen zat hierbij. Toen ze eindelijk bij de eerste bivak aankwamen, werden de tenten opgezet en werd het kampvuur gemaakt zodat er warmte was om bij te komen. 

Vanuit de eerste bivak locatie en een relatief goede rust vertrokken ze op dag 2 richting Coo, bij het mooie Plopsaland. Dit was de dag met de steilste stukken waardoor de knieŽn en schouders het zwaar hadden. Na een lange dag lopen waren de jongens moe en rust was nodig. Om 16:00 waren de jongens aangekomen op een startplek voor paragliders om daar een bivak op te zetten. Met een mooi uitzicht en een heerlijk vuur genoten ze weer van een mooie avond en een veel betere nachtrust. Dit, terwijl de meiden van de DC-stam bezig waren met hun Highschool-musical marathon, waar blijkbaar niet veel marathon aan was. 

Op de derde dag begon de hike lastig aangezien er opstart problemen waren bij 2 stamleden die niet uit bed konden komen omdat ze te lekker lagen. Om 9:30 liepen de hikers weer aan. Deze keer vanuit Coo, via Stavelot en het circuit Spa-Francorchamps naar een bos bij Francorchamps. Het was een dag met veel gezelligheid, frikandellen, genoeg water en wederom knie problemen. Ze waren extra vroeg op bivak aangekomen om te zorgen dat de tenten opgezet konden worden en het vuur klaargemaakt werd omdat het zou gaan regenen. Uiteindelijk is dit niet gebeurd dus was het een fijne avond om bij te komen. De klusgeest van onze Bart en Tom sloeg op hol omdat ze heel veel hele bomen zagen liggen, dus maakten onze trouwe DCíers een reflectorvuur. Toen dit in de bouw was kwam een zaklamp in zicht, niet van de hikers maar van een boswachter. Na een half uur op de grond te hebben gelegen en zo stil mogelijk te zijn was dit gevaar gelukkig voorbij. 

Het uitrusten kon weer doorgaan en de volgende/laatste dag gingen de jongens weer fijn met de bus en trein richting Uden. Met 50 km op de teller en genoeg hoogteverschillen was deze winterhike weer geslaagd.


Geschreven door: Robin Driessen
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws