De welpenzaterdag in de keuken

Welpen bakken de sterren van de hemel tijdens ‘Heel Holland Bakt’! 


Begin mei stond het clubhuis van de welpen even niet in het teken van de gebruikelijke scoutingactiviteiten, maar van bakken! De welpen namen deel aan hun eigen editie van Heel Holland Bakt, en het werd een smakelijke en creatieve ochtend. 


De groepjes werden verdeeld in vier teams, die elk hetzelfde basisrecept voor cupcakes kregen. Maar de echte uitdaging zat in de mystery box die elk groepje kreeg, gevuld met verrassende ingrediënten zoals slagroom, poedersuiker, citroensap en banaan. Deze ingrediënten mochten zowel in het beslag als als topping worden gebruikt, wat zorgde voor veel creatieve combinaties. 


De banaan werd door een groepje verwerkt in het beslag voor een zoete smaak, terwijl anderen de citroen gebruikten voor een frisse twist. De slagroom en poedersuiker werden gebruikt voor luchtige en romige toppings, en sommige groepjes maakten zelfs glazuur of versierden hun cupcakes met sprinkles. Het resultaat was een kleurrijk geheel van cupcakes, elk met zijn eigen unieke smaak en uitstraling. 


Tijdens het bakken, terwijl de cupcakes in de oven stonden, werd er ook nog flink gespeeld! De welpen hadden een hoop energie en maakten van de gelegenheid gebruik om een potje Britse Bulldog te spelen. Het was een leuke manier om even los te komen van de keuken en zich te verfrissen voor het proeven van de cupcakes. 
Na het bakken was het tijd voor de leiding om te proeven en de cupcakes te beoordelen. Het was lastig kiezen, want alle cupcakes waren even lekker en origineel. Uiteindelijk was het vooral het plezier, de samenwerking en de creativiteit die de ochtend bijzonder maakten. 


Een geweldige ochtend vol lachen, bakken en genieten, waarbij de welpen niet alleen hun bakskills, maar ook hun teamwork bewezen. Het was een gezellige en leerzame ervaring die we zeker niet snel zullen vergeten. Wie weet wat voor lekkers we de volgende keer weer gaan maken!


Geschreven door: Sanne Melskens
Gepubliceerd op: 2025-05-18

Terug naar Uotha Nieuws