Senior liberi weekend

Het eerste weekendje van de welpen vrijdag heeft plaatsgevonden in het weekend van 23 februari. Tijdens dit weekend werden niet alleen de welpen, maar ook hun ouders deel van een echte maffia familie.

Het zonnige weekend start in de bossen bij Naat Piek. De eerste missie van de familieleden is het volbrengen van een speurtocht. Na een fotoroute waarbij het door het snoeiwerk soms wat lastiger was om de juiste weg te vinden mochten de ouders en kinderen gaan samenwerken met A frame lopen. Hier werd de familie nog even opgeschrikt door de bewaking van het natuurgebied. Gelukkig weet een van de leiders van de familie zich er redelijk uit te praten.

Genietend van het zonnetje wordt de tocht door de familieleden verder gevoerd naar de rustplaats van een reus. Na wat omwegen kon iedereen gezamenlijk genieten van een lunch en wat vrije tijd. Na het voorbereiden van het avondeten was iedereen klaar voor het laatste deel van de speurtocht. De knopen in het touw wijzen de juiste weg.

Aangekomen bij Orbis worden de kamers ingericht voor een overnachting en gaat de familie verschillende ovens bouwen. Na deze woeste arbeid wordt het vuur aangestoken en met wat geduld en nog wat meer geduld komen de eerste pizza’s uit de ovens.

Met een volle buik kon de familie met hun avondhandel aan de slag. Deze familie is de standaard elleboogjes macaroni namelijk zat en heeft een levendige handel in bijzondere pasta soorten. Helaas is deze handel verboden in dit gebied en controleert de douane streng. Wie wordt betrapt met vreemde pasta kan deze inleveren en loopt zo handel mis. Na een avond met goede handel gaan de kleinste familieleden naar bed en sluiten de senioren de avond gezamenlijk af.

In de ochtend werken verschillende groepen uit de familie samen om een spaghetti brug te bouwen. Na een tijdje staan zijn er vier verschillende ontwerpen. Er worden prijzen uit gereikt in de categorie langste brug, creatiefste brug, beste constructie en samenwerking.

Als afsluiting van het weekend wordt de strijd nog aangegaan met de weerwolven van wakkerdam. Na vele nachten vol met spanning en is het hele dorp aan het einde van het spel weggevaagd. De laatste jager weet de laatste weerwolf mee zijn graf in te trekken. Tijd om de laatste spullen in te pakken en weer naar huis te gaan.


Geschreven door: Marianne Schimmel
Gepubliceerd op: 2019-02-27

Terug naar Uotha Nieuws