Carnavalsoptocht

Ook dit jaar is het besluit weer gevallen om mee te lopen met de optocht, een groepje enthousiaste vrijwilligers is hiermee aan de slag gegaan. Na een avondje brainstormen was het idee voor de scoutapult geboren. 

4 bouwavonden werden er gepland en gelukkig boden daar nog veel meer enthousiaste vrijwilligers
zich aan om te komen helpen. Ook waren er verschillende enthousiaste explorers die hielpen en sommigen vonden het zo leuk om te helpen dat ze de volgende dag ook weer kwamen helpen.
Zo kwam de scoutapult tot leven en op donderdag was hij dan zo ver af dat op zaterdag alleen de muziek er nog opgemaakt moest worden. Op zondag terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, werden de laatste dingen nog gemaakt aan de wagen, terwijl er in het clubgebouw voor gezorgd werd dat iedereen de juiste outfit en accessoires had. Nog even snel een broodje eten en we waren er echt klaar voor.

Bij de start was het nog wel een tijdje wachten tot de optocht echt begon, maar in die tijd kon er nog een bordje gemaakt worden en natuurlijk al vast in de sfeer komen. Nog een allerlaatste test met de pop en dan konden we toch echt vertrekken.

De eerste die ons mee ging helpen de pop te lanceren was dan ook niemand anders dan de prins van Uden; Thijs Vonk! Er kwamen super leuke reacties uit het publiek, iedereen vermaakte zich prima. Na enige vertraging zijn we rond 17:00 uur eindelijk op de markt aangekomen. Moe maar voldaan keerde we terug naar het clubgebouw om de wagen gedeeltelijk weer te demonteren. Wat super snel ging. Snel daarna naar de tent voor de prijs uitreiking.
 

En wat bleek we hebben de publieksprijs gewonnen :)
Iedereen mega bedankt voor de hulp en het stemmen!


Geschreven door: Gratje Habraken
Gepubliceerd op: 2019-03-22

Terug naar Uotha Nieuws