Welpen zaterdag weekend

De welpen zaterdag hebben het jaarlijkse weekendje weer gehad, deze vond plaats op 30 en 31 maart. De leiding had een woordzoeker gemaakt zodat de welpen thuis al konden puzzelen om achter het thema van het weekend te komen. Als je de puzzel goed hebt opgelost komt er lamaweekend uit. Zaterdagochtend zijn we gestart met een lamahandelspel, hier moesten de welpen zoveel mogelijk lama's bij elkaar handelen, want wat is een lama weekend zonder lama's! Vervolgens hebben we nog even met de pallets hutten en stallen voor de lama's gemaakt. 

Toen wat eten en al snel weer op de fiets naar het Bedaf, waar de lamasafari van start ging. Bij de lamasafari hebben we verschillende posten gehad, om een zo goed mogelijke safari te hebben. We hebben lama's gespot vanaf de uitkijktoren, en geoefend met kratten stapelen, want hoe hoger je komt hoe verder weg je kunt kijken. Maar de leukste post was toch wel de Alpacafarm hier hebben we een quiz gemaakt en de alpaca's proberen uit onze handen te laten eten. Daarna weer vlug want het eten is al klaar. Toen we onze buikjes weer rond hadden gegeten, even lekker uitbuiken en de slaapspullen klaar leggen. Om te zorgen dat alles welpen lekker zouden slapen hebben we lama knuffels gemaakt, en wat kunnen onze welpen dat toch goed. Als de lama knuffels af zijn, lekker even genieten van het kampvuur en dan mogen de marshmallows natuurlijk niet ontbreken. Nadat alle marshmallows op waren was het toch echt tijd om te gaan slapen. 

Toen de eerste welpen weer ontwaakten hebben we nog een leuke lamafilm gekeken: Keizer Kusco. Toen de film  afgelopen was konden we zo aanschuiven bij het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om alle slaapspullen weer netjes in te pakken. Het ochtendprogramma begon met het maken van een lamakrant, met onder andere het lamanieuws, lamaweer en lama-advertenties en sommige kranten hadden zelfs een eigen strip! Na het maken van een goed gevulde krant was het toch tijd voor iets actievers, wat spelletjes op het voetbalveld. Van al dat rennen krijg je natuurlijk weer honger. Gelukkig stonden er al broodjes met knakworstjes klaar. Ondertussen kwamen de eerste ouders al weer om de welpen mee naar huis te nemen. Nog even gezamenlijk afsluiten en toen was het weekendje toch echt weer voorbij. 

 


Geschreven door: Esmée Rijkers
Gepubliceerd op: 2019-04-21

Terug naar Uotha Nieuws