Jota 2017

Dit keer voor het eerst sinds jaren een JOTA zonder JOTI. Ons is dat goed bevallen, jullie ook?
Van de voorbereiding merken jullie weinig, alleen zie je een paar weken voor de jota de toren verschijnen. Daar is een paar weekeinden hard aan gewerkt. Erg gaaf hoe je met palen en touw zo een betrouwbare hoge toren kunt bouwen. Op internet kan je ook bouwwerken van andere verenigingen zien. Gaaf he!

De JOTA begon op vrijdagavond met soldeerwerk voor de leiding en explorers. Daarna werden we in auto‘s op pad gestuurd. Niet gewoon, maar met een antenne verbonden met een laptop om een signaal te vangen. De vos die we moesten zoeken vonden we met alle auto‘s gezamenlijk, alhoewel ik het erg leuk vond dat wij hem als eerste gevonden hadden. Hihi. 

Zaterdag waren er allemaal activiteiten, spellen voor de bevers, welpen en scouts. Via een gaaf planbord kon elke groep naar een spel om stukjes hout te verzamelen. Techniek stond in elk spel centraal. Dat was kei leuk, maar dat hebben jullie vast zelf ook wel gemerkt!

Zaterdagavond fietsten de scouts rond op zoek naar spellen waarbij je de zintuigen moest gebruiken. Het eerste zintuig was voelen, dat deden ze met de huid. Een forse hoosbui startte net toen zij op de fiets zaten.... Met voelen, ruiken, proeven en kijken kwamen zij tot een binaire code (dat is een code met 0‘tjes en 1‘tjes). Met deze code konden ze de kist openen. Na deze drukke dag hadden ze nog een kampvuur en daarna was het bedtijd. De leiding genoot nog even wat langer van het kampvuur voordat zij ook naar bed gingen. Er was een poging gedaan om met de zendwedstrijd mee te doen, daarvoor moest je zo veel mogelijk verbindingen maken. Helaas hadden we geen geluk en was er weinig radioverkeer in de lucht.
Zondag was traditioneel opruimdag. De laatste klus die nog moest gebeuren, was de toren afbreken. Wellicht is er in 2018 weer een JOTA. Tot dan?!


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-01-13

Terug naar Uotha Nieuws