Bevers

Bevers

 

De Bevers is een speltak voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Samen met themafiguur Stuiter en zijn vrienden gaan de Bevers iedere week op avontuur in Hotsjitonia. Lekker koken met Rozemarijn, op speurtocht met Bas Bos, knutselen met Keet en Fleur Kleur en nog veel meer! Wil jij ook gezellig mee op avontuur met de Bevers?

Bevers

 

Draaimomenten

De bevers draaien op:

  • Zaterdag van 10.15 tot 11.45 uur

 

Activiteiten

De Bevers ondernemen échte scoutingactiviteiten die passen bij de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Zo bakken we brood op het kampvuur, lopen we speurtochten en spelen we een heleboel spelletjes. Bij de Bevers is het samen spelen, beleven en ontdekken het belangrijkste. Ook maken de Bevers spelenderwijs al kennis met scoutingtechnieken die bij de volgende speltakken verder aan bod komen.

Hotjsitonia

Kampen en weekenden

Aan het begin van het scoutingseizoen gaan de Bevers op ouder-kindweekend. Samen met papa of mama mogen de Bevers voor de eerste keer één nachtje slapen bij de scouting. Spannend! Bovendien leren de ouders en de leiding elkaar op die manier ook kennen.

Het tweede weekendkamp is halverwege het seizoen. Dit is zonder papa of mama. Op een weekend staat vaak een verhaal of thema centraal. We doen samen activiteiten waar een normale draaiochtend te kort voor is.

Als afsluiting van het seizoen gaan de Bevers op kamp. Het kamp is niet bij ons op het clubgebouw, maar op een andere locatie. Een nieuwe omgeving om te gaan ontdekken! Het zomerkamp duurt drie dagen en de bevers blijven twee nachten slapen.

Naast weekendjes van de eigen speltak zijn er ook nog weekenden en activiteiten die georganiseerd worden voor de hele vereniging of de regio, zoals de Bever-doedag.