Vereniging

Vereniging

 

Scouting Uotha vind je in het Noord-Brabantse Uden. Onze vereniging is opgericht in 1947 onder de naam Scouting St. Petrus. Wij organiseren dus al ruim zeventig jaar activiteiten voor onze leden en zijn een bekend gezicht in de omgeving. ‘Uot’ komt van de elfde-eeuwse naam van Uden. Dit vormt de basis van de naam van onze vereniging die is ontstaan nadat in de jaren ’80 drie scoutinggroepen zijn samengegaan.

Onze vereniging telt ruim 150 jeugdleden van 5 tot 18 jaar. Zij zijn onderverdeeld in verschillende speltakken met wekelijkse opkomsten. De jeugdleden worden begeleid door tal van vrijwilligers, volwassen leden, leiding en het bestuur. Uotha is dan ook altijd op zoek naar nieuwe volwassen leden om taken op zich te nemen. Zo kan onze vereniging blijven groeien.

Op basis van hun leeftijd worden onze leden verdeeld onder de volgende speltakken:

Iedere week organiseert de leiding of de speltak zelf een draaiochtend, -middag of -avond. Ook zijn er verscheidene weekendjes en kampen. Onder het kopje van iedere speltak lees je wanneer ze draaien en vind je nog veel meer informatie.